Filtrer i våre oppskrifter

Ansjosfylte medisterboller med tyttebærchutney

  • Småretter
  • 20-40 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • Tyttebærchutney:
  • 6 dl tytterbær
  • 4 ss honning
  • 1/4 ts malt kanel
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 1/4 ts malt allehånde
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Medisterboller:
  • 400 g medisterfarse
  • 1 stk løk
  • 1 stk egg
  • 1,5 ts salt
  • 1/2 ts malt hvit pepper
  • 1/2 ts malt nellik
  • 8 stk ansjosfileter
  • 2,5 ss smør til steking



Tro det eller ei - ansjos passer utmerket i medisterboller. Med tyttebærchutney til, så er du kanskje så nær du kan komme den optimale juletapas.

1. Finhakk løken og stek den i smør til den er myk. Avkjøl.

2. Bland medisterfarse, løk, egg og krydder til en smidig deig. Form til kjøttboller og stikk inn en halv ansjonsfilet i hver av dem.

3. Stek dem i varm panne med smør, ca. 4 minutter.

4. Kok sammen alle ingrediensene til tyttebærchutneyen til en jevn konsistens. Avkjøl.

 

Kilde: matprat

VISSTE DU AT


Rundt en tredjedel av maten vi spiser er avhengig av biene?