Filtrer i våre oppskrifter

Asiainspirert laks

  • Hovedretter
  • 15 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 600 g laksefilet, med skinn
  • 1 stk chili, rød
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss honning
  • olje
  • Tilbehør:
  • 4 dl ris
  • 0,5 stk paprika, gul
  • 0,5 stk paprika, rød
  • 0,5 stk paprika, grønn
  • olje



Denne asiainspirerte lakseretten er en spennende middagsrett til hele familien. Stekt ris med paprika gir oppskriften det lille ekstra. Enkel og rask til hverdagen.

1. Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med fish sauce, sesamolje og honning.

2. Pensle blandingen over kjøttsiden av laksefileten og del laksen i serveringsstykker.

3. Stek laksestykkene i olje med skinnsiden ned i ca. 5 minutter, snu laksen og stek den 1 minutt på den andre siden.

4. Kok ris som anvist på pakken og skjær paprika i terninger.

5. Surr ris og paprika i olje til paprikaen begynner å bli myk.

Server stekt laks på en seng av stekt ris og paprika.

 

Kilde: godfisk.no
Fotograf: Synøve Dreyer

VISSTE DU AT


Honning inneholder stoffer som fungerer som prebiotika og øker vekst og aktivitet til de positive bakteriene i tarmen.