Filtrer i våre oppskrifter

Bakt fiken med parmesan-chips og pinjekjerner

med parmesan-chips og pinjekjerner

  • Desserter
  • 20-40 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 stk fiken, friske
  • 2 ts flytende honning
  • 60 g pinjekjerner
  • 60 g parmesan, grovrevet



Bakt fiken smaker supergodt, og pinjekjerner og morsomme parmesan-chips setter prikken over i'en. En pikant avslutning på et måltid eller som en egen smårett på tapasbordet.

1. Sett ovnen på 200°C.

2. Rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr panne.

3. Del fiken i to og ha litt honning på snittflaten. Legg dem på et stekebrett og bak dem i ovnen i 8-10 minutter.

4. Lag parmesan-chips ved å legge små hauger med revet parmesan på en bakepapirkledd stekebrett. Inn i ovnen i 3-4 minutter til osten har smeltet og blitt litt gyllen. Ta brettet ut av ovnen og la chipsen avkjøle seg på bakebrettet.

Server halve fiken med litt ristede pinjekjerner og parmesan-chips til.

 

Kilde: http://www.frukt.no/

VISSTE DU AT


Legemiddelindustrien bruker sterilisert honning som tilsetning i salver og på plaster, da honning hjelper med å lege sår raskere?