Filtrer i våre oppskrifter

Bringebærsalat med avokado og kamskjell

  • Salater
  • Under 20 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 12 stk kamskjell
  • 1 pk småbladet salat
  • 125 g bringebær
  • 2 stk avokado i skiver
  • 1/2 stk rødløk i ringer
  • 1 ss valnøttolje
  • 1 bunt frisk gressløk, finhakket

  • Dressing:
  • 1 stk sitron (saften)
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ss bringebæreddik (eller eplecidereddik)
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper



Vakker og velsmakende salat med bringebær, avokado, rødløk og gressløk og som er ideell som forrett.

1. Ha salt og pepper på kamskjellene.

2. Varm olje i en stekepanne og stek kamskjellene raskt på hver side.

3. Skyll og tørk salaten.

4. Del avokado i to og fjern steinen. Fjern skallet og skjær avokadoen i pene skiver.

5. Legg en neve småbladet salat på 4 tallerkener. Legg på skiver av rørløk og avokado. Legg på bringebær.

6. Bland sammen ingrediensene til dressingen.

7. Legg de stekte kamskjellene på salaten og drypp over dressing og finhakket gressløk rett før servering.

 

Kilde: http://www.frukt.no/

VISSTE DU AT


Biene klynger seg rundt dronningen om vinteren for å opprettholde en jevn temperatur i kuben, slik at flest mulig bier overlever?