Filtrer i våre oppskrifter

Eplehorn

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • 12 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 50 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær for søte deiger
  • 2 ss honning
  • 2 ts salt
  • 1,5 dl kefir
  • 450 g hvetemel
  • Fyll:
  • 2 dl eplemos
  • Pensling:
  • 1 stk egg
  • Pynt:
  • Melisglasur



Lag deilige eplehorn, eller bytt ut fyllet med sjokolade hvis du ønsker en annen smak.

1. Smelt smøret i en kjele over svak varme, og hell i melken oppi, men ikke kefiren.

2. Løs opp gjæren i litt av væsken, tilsett honning og salt. Hell i resten av melkeblandingen og kefiren. Bland hvetemel inn i deigen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1 time.

3. Legg deigen tildekket på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og rull hver del ut til en sirkel med diameter på 30 cm. Del hver sirkel i seks like stykker. Legg en god skje med eplemos midt på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme hornene. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir.

4. La hornene etterheve i ca. 30 minutter, før de pensles med egg.

5. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180ºC i ca 20 minutter.

6. Pynt gjerne med melisglasur på toppen!

 

Kilde: Mors hjemmebakte

VISSTE DU AT


Honning inneholder sporstoffer som kroppen trenger, og som du ikke finner i sukker?