Filtrer i våre oppskrifter

Focaccia med cheddar og hvitløk

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 3 dl lettmelk eller vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør, smeltet
  • 1 ss honning
  • ca 500 g hvetemel

  • 30 g smør, romtemperert
  • 3 båter hvitløk
  • 150 g revet cheddar



Lett og luftig Focaccia med med smak av hvitløk og cheddar. Passer perfekt til suppe eller til en pastarett.

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell melken/vannet på 37 °C over gjæren og rør ut.

2. Tilsett smeltet smør, salt, honning og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Tilsett mer hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted.

3. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm).

4. Riv eller finhakk hvitløksbåtene og rør dem inn i smøret. Smør smøret utover deigen og strø over revet cheddar.

5. Dekk formen med plast og etterhev i ca 20 min. Stek brødet ved 200 grader i ca 30 minutter.

 

Kilde: http://www.melk.no/

VISSTE DU AT


i Norge finnes det rundt 45.000 bikuber (per 2016)?