Filtrer i våre oppskrifter

Granola

  • Frokost
  • 30-40 MIN
  • 10 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 2 dl hasselnøtter
  • 5 dl speltflak
  • 5 dl bokhveteflak
  • 2 dl mandler
  • 1,5 dl gresskarkjerner
  • 0,75 dl honning
  • 0,75 dl vann
  • 0,75 dl mais- eller solsikkeolje
  • 1 dl tørkede bær
  • 1,5 dl rosiner
  • 2 dl ristet, høvlet kokos



Både spelt og bokhvete kan byttes ut med havregryn om ønskelig. Tørket frukt kan varieres etter smak og hva du har i skapet.

1. Sett ovnen på 175 grader varmluft

2. Legg hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir og rist dem i ca 10 minutter. Ta dem ut, avkjøl og gni bort skallet.

3. Bland gryn med grovt hakkede mandler og gresskarkjerner på et stekebrett med bakepapir.

4. Bland sammen honning, olje og vann i en skål og ringle over grynene. Bland rundt.

5. Rist blandingen i 15-20 minutter, rør noen ganger underveis.

6. Avkjøl blandingen og bland med ristede hasselnøtter, tørkede bær, rosiner og kokosflak.

VISSTE DU AT


Dronene (hannbiene) blir kastet ut av kuben når det ikke lenger er bruk for dem til parring?