Filtrer i våre oppskrifter

Granolabarer

  • Konfekt
  • 50 MIN
  • 16-20 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 150 g smør
  • 25 g brunt sukker
  • 5 ss honning
  • 250 g havregryn
  • 150 g hakkede nøtter, frø, frukt etc



Du velger selv hvilke nøtter. frø, tørket frukt eller evt. sjokolade du vil bruke.

1. Ha smør, sukker og honning i en kjele på middels varme. Varm til smøret smelter og sukkeret er oppløst.

2. Ha i havregryn og hakkede nøtter (eller valgte ingredienser).  Velg f.eks 3 eller 4 av disse: Pinjer, linfrø, gresskarkjerner, gojibær, rosiner, aprikos, fiken, tranebær, hasselnøtter, mandler, paranøtter, cashewnøtter eller mørk sjokolade.
Bland godt.

3. Ha blandingen over i en ildfast form (cirka 20 x 30 cm) og press jevnt ut med baksiden av en skje.

4. Stek granolaen ved 180 grader ca 25 minutter.

5. Ta formen ut av ovnen og merk forsiktig opp med en kniv der du vil skjære biter. La gronolaen avkjøles før du skjærer helt igjennom.

6. Granolabarene holder seg noen dager i en lufttett boks.

 

Kilde: Inspirasjon og innsikt

VISSTE DU AT


Dronene (hannbiene) blir kastet ut av kuben når det ikke lenger er bruk for dem til parring?