Filtrer i våre oppskrifter

Grillet focaccia med spekeskinke

  • Grillmat
  • 40-60 MIN
  • 8 PORSJONER
  • Du trenger:
  • Focaccia:
  • 20 g fersk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss olje
  • Fyll:
  • 24 skiver spekeskinke
  • 100 g ruccola
  • 150 g manchego i skiver
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
TIPS


Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.

Lar du osten smelte på brødet blir focacciaen ekstra smakfull.




Å bake brød på grillen er overraskende enkelt. Fylt med god spekeskinke, manchego og ruccula smaker grillet focaccia himmelsk!

1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.

2. Del deigen i 8 emner. Klapp ut hvert emne. Legg dem på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.

3. Anrett focacciabrød med spekeskinke, ruccula og manchego. Dryss over nykvernet pepper og olivenolje.

 

Kilde: matprat

VISSTE DU AT


Forskere mener honning øker kroppens opptak av kalsium?