Filtrer i våre oppskrifter

Grønnsakwok med eksotisk saus

  • Hovedretter
  • 20-40 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 400 g svinekjøtt i strimler
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk gul paprika
  • 250 g frisk spinat
  • 2 stk sjalottløk
  • 1/2 stk rød chili i ringer
  • 1/2 dl sesamfrø

  • Eksotisk saus:
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk, finhakket
  • 1 ts potetmel
  • 1/4 ts sambal oelek (chilipasta)
  • 1/2 lime (revet skall)



Wok med grønnsaker og en spennende og pikant saus med sting vil garantert smake. Server nykokt ris til.

1. Lag sausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte. Kok opp under omrøring, og smak sausen til med sambal oelek, salt og revet limeskall.

2. Del paprika i biter, sukkererter i to og sjalottløk i båter. Skyll spinaten.

3. Stek sesamfrø i tørr, varm panne til de blir gylne. Legg til side.

4. Stek kjøttet raskt i en wokpanne, og ta det opp.

5. Stek grønnsakene og spinatbladene raskt under omrøring på sterk varme.

6. Hell over sausen og tilsett kjøttet. Bland alt raskt sammen i woken.

7. Strø på ristede sesamfrø, og server gryten straks med kokt ris til.

Kilde: http://www.frukt.no/

VISSTE DU AT


Biene klynger seg rundt dronningen om vinteren for å opprettholde en jevn temperatur i kuben, slik at flest mulig bier overlever?