Filtrer i våre oppskrifter

Hjertekake

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 3 stk egg
  • 200 g sukker
  • 250 g hvetemle
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall av 1/2 stk lime
  • 1 dl olje
  • 300 g revet gulrot
  • 150 g finhakkede valnøttkjerner
  • Glasur:
  • 125 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ss honning
  • 1 ss limesaft
  • Pynt:
  • 150 g bringebær
  • revet skall av 1/2 stk lime
  • 100 g finhakkede valnøttkjerner



Neste gang du skal bake gulrotkake, så bak den gjerne i en hjerteform. Her har vi pyntet med valnøtter og bringebær, men med den velkjente og gode glasuren. Kjempefin kake å servere til Valentindagen eller morsdag eller farsdag.

1. Pisk egg og sukker luftig.

2. Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.

3. Smør en hjerteform eller rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål, e.l. om kaken er ferdig stekt.

4. Avkjøl kaken på rist.

5. Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og smør den utover den avkjølte kaken. Ha glasur på kantene også.

6. Klapp på finhakkede valnøtter på kantene av kaken, og pynt toppen med limestrimler og bringebær.

 

Kilde: frukt.no

 

VISSTE DU AT


Sverming er bienes naturlige måte å formere seg på?