Filtrer i våre oppskrifter

Honning og sesamglasert kalkunbryst

  • Hovedretter
  • 60 MIN
  • 6 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1 kg kalkunfilet
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 dl hvitvin eller cider
  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss sesamfrø

  • Honningglasur:
  • 1/2 dl smeltet honning
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk

  • Appelsinsaus:
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • ca 2 dl væske (silt sjy evt. med litt hvitvin)
  • 1 ts hakket, rød chili
  • Saften av 2 appelsiner (ca 2 dl)
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • Litt revet appelsinskall
  • Litt kvernet, hvit pepper


Fremgangsmåte


Se hvor lyst og lett et måltid med kalkunfilet kan være! Dessuten er serveringen ganske elegant, ikke sant?

1. Krydre kalkunfileten og brun den på alle sider i en panne med smør. Legg den over i en ildfast form. Hell på vin og buljong og stek fileten ved 180 °C i ca. 30 minutter eller til det gjenstår 10 minutter av steketiden (avhengig av størrelsen).

2. Sil fra sjyen. Rør sammen glasuren og pensle over fileten. Stek videre ved 225 °C i ca. 5 minutter. Pensle gjerne et par ganger. Dryss over sesamfrø og stek videre i ca. 15 minutter. La fileten hvile ca. 15 minutter.

3. Finhakk løk og stek den blank i smør. Ha i chili, sjy/hvitvin og appelsinsaft og la det syde i ca. 10 minutter. Tilsett crème fraîche og kok ytterligere noen minutter. Ha i litt revet appelsinskall og smak til med salt og litt kvernet pepper.

4. Skjær kalkunfileten i skiver og server med appelsinsaus og for eksempel dampet nykål, lettkokte neper og sukkererter og kokte poteter.

 

Kilde: www.matprat.no

VISSTE DU AT


Det er gjennom forskning vist at honning fungerer bedre som hostedempende, sammenlignet med reseptfrie hostesafter?