Filtrer i våre oppskrifter

Honning på pinne

perfekt gave

  • Konfekt
  • 60 MIN
  • 40 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 0,3 dl vann
  • 80 gr flytende akasie honning
  • 1,2 dl sukker


Honning på pinne




Slik gjør du

Bland sammen ingrediensene i en kjele. Sett på plate med medium varme. Rør i blandingen til sukkeret løser seg opp. Så fort sukkeret har løst seg opp, fest et steketermometer eller annet, egnet termometer på innsiden av kjelen. Skru og opp varmen til høy. La blandingen koke til den når 150 grader. Pass på så det ikke koker over. Unngå å røre i blandingen mens den koker. Etter at blandingen er ferdig kan du tilsette 2-3 teskjeer med sitron, appelsin, kanel eller ingefær. Rør raskt rundt. Ingefær, sitron og honning er super blanding mot hoste! Drypp teskje-store drops-porsjoner på et bakepapir. Hvis du vil lage slikkepinner av dropsene, fester du en pinne i enden av hver porsjon. Rull pinnen forsiktig rundt slik at begge sider av pinnen blir dekket. Egnete pinner får du blant annet kjøpt i store dagligvarebutikker og hobbybutikker. La dropsene eller slikkepinnene avkjøle i ca 1 time. Pakk hvert drops/slikkepinne i papir, eller legg i en lufttett boks. Oppbevar tørt.

Tips: Du kan også bruke små konfekt former slik som dette her.
Kærlighet tips

VISSTE DU AT


i Norge finnes det rundt 45.000 bikuber (per 2016)?