Filtrer i våre oppskrifter

Honningkake med krydder og nøtter NM17

Norges beste honningoppskrift 2017

  • Bakevarer
  • 90 MIN
  • 8 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl honning (bruk din favorit)
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 dl rapsolje
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ss revet skall av økologisk appelsin
  • 2 ss revet skall av økologisk sitron
  • 1 dl pecannøtter, grovhakket
  • 2 dl tørket frukt, grovhakket (Nykvist bruker aprikos, tranebær og rosiner)
  • Glasur
  • 200 g kremost
  • 1 dl melis
  • 4 ss sitronsaft
  • 0,5 dl fløte
TIPS


Honningkake er en ypperlig gaveide. Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.



Gullvinner NM i honning 2017 Jan Ivar Nykvist




Framgangsmåte
  1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin. Dette tar ca 10 minutter.
  2. Ha i resten av ingrediensene i røren og vend inn. Pass på at alt er godt blandet inn slik at du ikke får melklumper i kaka.
  3. Ha røren i en smurt form. Her kan du bruke brødfor eller en rund springform.
  4. Stek den i ovnen ved 160 °C i ca. 60 minutter.
  5. Kaken er ferdigstekt når du kan stikke en kniv inn i midten av kaken uten at det henger igjen deig på den.
Glasur
  1. Pisk alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Du kan velge om du bare vil ha det på toppen av kaka, eller om du vil dele kaka og også bruke det som fyll!
Vinner av NM i honning 2017 Jan Ivar Nykvist
VISSTE DU AT


Litt honning kan hjelpe deg å bli kvitt søthunger?