Filtrer i våre oppskrifter

Honningstekte medisterboller

med couscous

  • Hovedretter
  • Under 20 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 600 g medisterfarse
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss honning
  • Couscous:
  • 2,5 dl couscous
  • 2,5 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 1 ts margarin
  • 120 g tørket frukt i små biter
  • 1 stk kanelstang



Honning, tørket frukt og kanel gir medisterbollene en herlig julesmak og et eksotisk preg. Med couscous som følge går tankene raskt til Nord-Afrika.

1. Form små runde boller av medisterfarsen, bruk gjerne en skje til dette. Stek bollene i en varm panne med margarin til de er gjennomstekte, ca. 6 minutter.

2. Kok opp vann, buljongterning, margarin, tørket frukt og kanel. Ta kjelen bort fra platen og hell i couscous. La det svelle i 5 minutter under lokk. Ta ut kanelstangen og rør godt.

3. Tilsett honning i pannen med medisterbollene, og stek i ytterligere 2 minutter.

 

Kilde: www.matprat.no

VISSTE DU AT


Honning er et rent naturprodukt, helt uten tilsetninger?