Filtrer i våre oppskrifter

Kyllingbryst med appelsin

  • Hovedretter
  • 20-40 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 stk kyllingbryst (med skinn og vingeben)
  • 3 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 ss kremost naturell

  • Pensling:
  • 1/2 dl olje
  • 2 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper

  • 8 stk rød cherrytomat
  • 2 stk appelsin
TIPS


I stedet for kyllingbryst kan du også bruke kyllinglår naturell og fylle ost- og urteblandingen under skinnet før steking. Bruk samme steketemperatur, og øk steketiden til ca. 45 minutter.




Appelsin gir kyllingbrystene en frisk og deilig smak.

1. Bland sammen basilikum, hvitløk og ost.

2. Lag en lomme under skinnet på kyllingbrystene og fyll med osteblandingen. Legg kyllingbrystene over i en smurt ildfast form og pensle over olje-/honningblandingen.

3. Sett formen midt i ovnen ved 180 °C og stek i 20–30 minutter. Skru eventuelt opp temperaturen de siste minuttene for å få litt ekstra farge på kyllingen.

Server med ris, bakt cherrytomat (bakt i ovn de 3 siste minutter av kyllingens steketid) og skinnfrie appelsinbåter.

 

Kilde: http://www.matprat.no/

VISSTE DU AT


En mørk honning har som regel sterkere smak enn en lys type?