Filtrer i våre oppskrifter

Kyllingspyd à la Indonesia

  • Hovedretter
  • Over 60 MIN
  • 2 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss soyaolje
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 ts chilipulver
  • ca 300 g kyllingfilet

  • 1 pakke nudler

  • Dressing:
  • 2 ts karri
  • 2 dl kesam original
  • salt og pepper



Litt forberedelser på forhånd, og du kan nyte deilig middag under åpen himmel. Maten smaker bedre også!

1. Bland honning, soyasaus, soyaolje, koriander, gurkemeie og chilipulver til en marinade.

2. Del kyllingbryst i biter. Ha kylling sammen med marinaden i en lufttett pose eller boks i ca 1 time.

3. Bløtlegg trespydene i vann mens kyllingbitene marineres.

4. Tre kyllingbitene på trespydene og stek de på bål eller i en varm stekepanne i ca 5 - 7 minutter. Snu dem ofte, og smør dem med marinaden underveis.

5. Kok opp vann og tilbered nudler slik det står forklart på pakken.

6. Lag en karridressing av kesam og karri, smak til med salt og pepper.

Server kyllingspiddene med nudler og karridressing.

 

Kilde: melk.no

VISSTE DU AT


En mørk honning har som regel sterkere smak enn en lys type?