Filtrer i våre oppskrifter

Laks med kanel, mandler og appelsindressing

  • Hovedretter
  • 30 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 600 g laksefilet, f.eks Salma
  • 1 fennikel
  • 2 ss Tine smør
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts nykvernet pepper
  • 1 ts malt kanel
  • 1 dl mandelflak

  • Appelsindressing:
  • 2 dl Tine matyoghurt naturell
  • 1/2 stk appelsin (revet skall)
  • 2 ts flytende honning

  • 8 stk poteter
  • 1 stk rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 dl bønnespirer
  • 1 stk gulrot
  • 15 stk sukkererter



Her har du oppskriften på en spennende og annerledes laksemiddag med smak av kanel og mandler. Fiskeretten serveres med wokede grønnsaker, kokte poteter og en frisk appelsindressing.

1. Sett stekeovnen ved 225 °C.

2. Poteter:
Kok opp vann, og ha i potetene. De er gjennomkokte etter ca 30 minutter, avhengig av størrelse på potetene.

3. Laks:
Skjær fennikel i tynne skiver. Legg fennikel og laks i en godt smurt ildfast form. Del smøret i biter og ha det over. Dryss på salt og pepper. Fordel kanel og mandelflak over laksen.
Stek laksen midt i ovnen i ca 15 minutter.

4. Grønnsakswok:
Skjær alle grønnsakene i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten. Følg deretter på med hvitløk, rødløk og de øvrige grønnsakene.

5. Appelsindressing:
Bland sammen yoghurt og revet appelsinskall. Del appelsinkjøttet i biter og vend det inn. Smak dressingen godt til med salt og pepper.

Server laksen med kokte poteter, appelsindressing og de wokede grønnsakene. Topp gjerne det hele med en liten dæsj matyoghurt.

 

Kilde: TINE Mediebank

VISSTE DU AT


Honning inneholder sporstoffer som kroppen trenger, og som du ikke finner i sukker?