Filtrer i våre oppskrifter

Laksesalat med avocado, epler og honningyoghurt

  • Hovedretter
  • 25 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 500 g Salmalaks
  • 1,5 dl bjørnbær
  • 1 stk eple
  • 150 g grønne salatblader
  • 100 g sukkererter
  • 2 stk avocado
  • 2 stk vårløk
  • 1/2 dl ristede solsikkekjerner
  • 1 dl rosiner
  • 1/2 stk sitron (revet skall)
  • Sitronolje:
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

  • Honningyoghurt:
  • 2 dl Tine matyoghurt
  • 1/2 ss flytende honning



Oppskrift på en veldig god salat, som du vil få gode tilbakemeldinger på. Her er Salmalaks som et naturlig midtpunkt på en vakker seng av frukt, bær og grønnsaker i søt og syrlig forening. Salaten toppes med frisk honningyoghurt og sitronolje rett før servering.

1. Kok salma i lettsaltet vann. Avkjøl gjerne i kokevannet. La så fisken renne godt av seg.

2. Tin bjørnebærene hvis de er fryste. Fordel salat på 4 tallerkener eller et stort fat.

3. Del avokado og eple i biter. Finhakk vårløk. Rist solsikker i varm tørr panne til de er gylne.

4. Fordel laks og de øvrige ingrediensene på tallerkenene/fatet og dryss over solsikkefrø, rosiner og revet sitronskall.

5. Bland ingrediensene til honningyoghurten og smak godt til med salt og pepper.

6. Press sitronsaft og bland med olje. Smak godt til til med salt og pepper.

7. Hell sitronolje over salaten og server med honningyoghurt og et stykke godt brød ved siden av.

 

Kilde: TINE Mediebank

 

VISSTE DU AT


Honning er et rent naturprodukt, helt uten tilsetninger?