Filtrer i våre oppskrifter

Lønnesirupmarinerte kyllingklubber

  • Lønnesirup
  • 60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1 kg kyllingklubber
  • 1 dl lønnesirup
  • 1/2 dl chilisaus
  • 1 liten løk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss sennep
  • 1 ts worchestershiresaus

  • Dip med ingefær:
  • 1 beger Tine lettrømme
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1/4 ts salt
TIPS


Det er lurt å ha våtservietter eller godt tørkepapir for hånden når disse blir servert.




Saftig snaddermat er til for å deles med venner og familie. Her får du oppskrift på deilige klissete og utrolig smakfulle kyllingklubber. Husk å beregne god tid, for de blir aller best om de får ligge i marinaden i minst 4 timer.

1. Finhakk løken og skjær noen snitt i kjøttet på kyllingklubbene. Bland lønnesirup, chilisaus, hakket løk, eddik, sennep og Worcestershiresaus i tett plastpose.

2. Legg kyllingklubbene i, rist slik at marinaden dekker kyllingkubbene. La de ligge i marinaden i kjøleskapet i minst fire timer. Sett stekeovnen på 200 °C.

3. Stek kyllingklubbene i ovnen eller grill dem. Pensle gjerne med marinaden i løpet av steketiden. Stek til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter. Server med dipp til og gjerne noen rå grønnsaker.

4. Bland alt til dippen og smak også til med litt nykvernet pepper. La den stå og trekke minst ½ time før servering, da kommer smaken bedre fram.

 

Kilde: TINE Mediebank

VISSTE DU AT


Biene forteller hverandre hvor det er nektar å finne og hvor langt unna den er ved å danse?