Filtrer i våre oppskrifter

Luftig grovbrød

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • 2 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 5 dl vann
  • 3 dl kesam eller kefir
  • 1 pk gjær, original (Mors hjemmebakte)
  • 8 dl hvetemel
  • 1 ss honning
  • 9 dl grovbakst mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss Iduns luftigere bakst (Mors hjemmebakte)



Grovt og luftig brød som passer perfekt til hele familien.

1. Varmt vann, kesam eller kefir og honning til 37ºC og rør ut gjæren.

2. Tilsett mel, salt og Idun Mors hjemmebakte Luftigere bakst.

3. Elt deigen til den blir glatt og smidig.

4. Dekk bollen til med plast og la deigen heve ca. 1 time.

5. Form til brød og legg den i smurte former.

6. Snitt mønster md kniv og strø mel på toppen.

7. Etterheves i ca. 45 minutter.

8. Stekes på nederste rille ved 200ºC i ca. 30 minutter.

9. Avkjøles på rist.

 

Kilde: Mors hjemmebakte

VISSTE DU AT


Det er blomstene biene henter nektar fra som avgjør smaken på honning?