Filtrer i våre oppskrifter

Marinerte svinekoteletter med eplesalat

  • Hovedretter
  • Under 20 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 stk svinekoteletter
  • 1/4 dl sitronsaft
  • 1/4 dl olivenolje eller mild rapsolje
  • 1 ts grov sennep
  • 1 ts honning
  • 1/4 ts pepper
  • 1/2 ts salt

  • Eplesalat:
  • 2 stk epler
  • 1/2 hodesalat eller annen salat
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 1/4 ts pepper
  • 1/2 ts salt

  • Dressing:
  • 1/4 dl olivenolje
  • 1/2 dl sitronsaft
  • 1 ts flytende honning



Svinekoteletter er godt egnet for marinering. Denne sennep- og honningmarinaden gir kotelettene en spennende smak som passer perfekt til den friske eplesalaten.

1. Lag en marinade av sitronsaft, honning, sennep, olje og krydder. Legg kotelettene i marinaden, og la dem få trekke litt i kjøleskap.

2. Stek kotelettene i 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Etterstek i ca. 5 minutter på svak varme.

3. Lag en dressing av olivenolje, sitronsaft og honning. Skjær eplene i små terninger og salaten i biter. Bland det inn i dressingen. Dryss over mynten, krydre med salt og pepper.

 

Kilde: http://www.matprat.no/

VISSTE DU AT


Bier kan reversere aldringsprosessen. Forskere tror at dette en dag kan hjelpe oss mennesker.