NM i honning


Delta! Send oss din beste honning eller din beste honningoppskrift!

NM_logo_2017

Honningcentralen er stolt arrangør av tidenes første norgesmesterskap i honning, hvor vinnerne blir kåret under Matstreif i Oslo 22. september 2017.

NM i honning arrangeres i samarbeid med:

NorgesGruppen_logo LOGO BAKEHUSET
 Jpg-fil NytNorge_ramme_farge_stor logologologologo


Det vil bli kåret vinnere i 3 honningkategorier, i tillegg vil det bli kåring av årets birøkter og årets honningoppskrift, for proff og amatør. 

 

Jury

Vi har samlet en flott jury som består av juryformann Arne Hjeltnes som har med seg Merete Bø, Toralf Bølgen, Jørn Hoel, Espen Smith, Amund Skrutvold fra Bakeverket, sjef for lokalmat i NorgesGruppen Eivind Haalien og kvalitetssjef Tora Snorradottir som jurymedlemmer. Disse skal sikre at beste norske honning i samtlige kategorier blir kåret.

 

Kategorier

 

Årets honningoppskrift

Årets honningoppskrift vil bli kåret ut ifra hvilken evne oppskriften og retten har til å inspirere til bruk av honning i matlagning. Innleveringsskjema for honningoppskrifter finner du HER.

 

Honning

Vi inviterer alle landets enkeltbirøktere til å sende inn sine honninger i følgende kategorier:

1.            Honning

Beste honningen blir kåret, her er det mulig å levere inn blandingshonning eller sortshonning, fast eller flytende alt etter hvordan birøkteren føler at honning er best. Viste du at Ekte honning fra Honningcentralen er en blandingshonning. Vi blander sommerhonning og lynghonning fra hele landet til å lage den kjente og gode smaken av Ekte honning, det blir på en måte smaken av Norge.

2.            Økologisk honning

Beste økologiske honningen vil bli kåret, her er det mulig å levere inn blandingshonning eller sortshonninger, fast eller flytende alt etter hvordan birøkteren føler at honning er best. Vet du hva må til for å si at honning er økologisk? Trykk her for å finne det ut!

3.            Honning med tilsetninger

I denne kategorien kan det leveres inn honning med ulike tilsetninger, f.eks, honning med nøtter, honning med ingefær, honning med bær etc., kun fantasien setter begrensninger i denne kategorien. Honning kan leveres inn i slik som birøkteren mener den er best, fast, flytende, rørt, urørt og så videre.

Honningprøver

Honningprøver til NM i honning skal leveres i et nøytralt gjennomsiktig glass på 150-350 ml uten etikett. Glasset skal være fullt i henhold til mengde glasset er laget for. Glasset skal merkes med lapp på lokket hvor mobilnummer skal skrives på. Med hver prøve skal det leveres inn et skjema med nærmere opplysninger. Leverer du inn flere enn en prøve skal disse skilles ved å nummerere de bak telefonnummeret fra 1 og oppover. Samme nummer skal settes på skjemaet med opplysninger om prøven. Det er max mulig å levere inn 3 prøver fra en og samme birøkter. Prøven skal være fra egen bigård.

Juryen vil velge ut 10 finalister i hver kategori (kun 3 i kategorien økologisk honning), disse vil bli annonsert før finalen. Tre vinnere i hver kategori vil bli presentert på Matstreif 22. september klokken 14:00. Honningen vil bli vurdert på, farge, smak, utseende, konsistens.

Påmeldingsskjema til NM i Honning – innlevering av honning kan du laste ned her 

*kun personlig deltakelse fra enkeltbirøktere (fra egen bigård)

 

Årets birøkter i samarbeid med Nyt Norge

Årets birøkter blir kåret på bakgrunn av disse kriteriene:

 • Han/hun skal være forbilde for andre birøktere kslLogokslLogokslLogokslLogo
 • Han/Hun skal ha vært til støtte for andre birøktere
 • Han/Hun skal ha bidratt til utvidet bruk av honning 
 • Årets birøkter må være KSL godkjent
(trykk logo for å finne ut hvordan bli KSL godkjent) 

Nominering av årets birøkter finner du HER.

 

Påmeldingsfrist 1. september 2017