Filtrer i våre oppskrifter

Fisk og urter i fin form

  • Hovedretter
  • 40-60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 10 stk potet
  • 1 stk grønn squash
  • 3 stk tomat
  • 1 stk sitron
  • 1 stk rød chili (kan sløyfes)
  • 2 båter hvitløk
  • 600 g torskefilet (eller laks)
  • 10 stilker frisk timian
  • 1 ss flytende honning
  • 3 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper



Fisk og grønnsaker i skjønn forening! Dette er en super oppskrift på en middagsrett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt.

1. Vask potetene og del dem i båter.

2. Del squashen i mindre biter, tomatene i båter og sitronen i skiver. Del chilien i to og rens for frø og hinner. Skrell hvitløksbåtene. Legg alt i en smurt ildfast form og hell over buljong, honning og olivenolje. Dryss over salt og pepper. Stek formen med grønnsakene i ovn ca. 20 min. på 200 grader.

3. Del fisken i mindre biter. Legg fisk og hele stilker av frisk timian over i formen.

4. Stek formen videre ved 150-175 graderi ca. 15 minutter - til fisken er gjennomstekt.

Server fiskeformen med godt brød til.

 

Kilde: frukt.no

VISSTE DU AT


Honning inneholder stoffer som fungerer som prebiotika og øker vekst og aktivitet til de positive bakteriene i tarmen.