Filtrer i våre oppskrifter

Påskenøtter med lønnesirup

Like godt på hytta som hjemme

  • Lønnesirup
  • 15 MIN
  • 6 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 dl nøtter (ca 250 gram)
  • 4 ss lønnesirup
  • 2 klyper mineralsalt (kan sløyfes)

TIPS


Har du ikke lønnesirup, kan du bruke flytende honning.




Ikke alle påskenøtter trenger å være vanskellige, disse er kjempe enkle

  1. Ha nøttene i en skål og hell lønnesirupen over og bland godt.
  2. Hell utover et stekebrett dekket med bakepappir og se til at nøttene ligger jevnt fordelt.
  3. Dryss over litt salt.
  4. Stek høyt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.
  5. Ta ut stekebrettet og la stå i minst 30 min (om du klarer å motstå nøttene så lenge) da blir de sprøye og gode.

Du kan bruke de nøttene du liker best, vi har brukt; pecannøtter, macadamianøtter, valnøtter og paranøtter.

Har du ikke lønnesirup, prøv med honning i stedet, du må da bruke litt mer, ca 5 ss.

VISSTE DU AT


Dronningen kan leve i mange år, mens arbeidsbiene bare lever i 28-35 dager i innsamlingsperioden?