Filtrer i våre oppskrifter

Plommer gratinert med blåmuggost

  • Småretter
  • Under 20 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 stk plommer
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts chilipulver
  • pepper
  • 50 g blåmuggost
  • 50 g pinjekjerner



Spenstig liten rett som kan serveres som tapas, til en god ost eller som tilbehør til en god middag. Plommer og blåmuggost er en kjempegod kombinasjon som er verd å prøve.

1. Sett ovnen på 200°C.

2. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak.

3. Bak plommene i ovnen i 5 minutter.

4. Ta ut formen. Del osten i skiver og legg det på plommene.

5. Sett formen tilbake i ovnen på øverste rille og gratiner plommene i et par minutter til osten har smeltet.

6. Dryss over pinjekjerner som er ristet et par minutter i tørr varm panne.

 

Kilde: frukt.no

Server gratinerte plommer som en tapasrett, smårett til kvelds, til ostebordet eller som tilbehør til middag.

VISSTE DU AT


En kilo honning krever 40.000 flyturer for biene?