Filtrer i våre oppskrifter

Rosmarin- og honningtrøffel

  • Konfekt
  • 30 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 70 g Tine ekte smør
  • 30 g flytende honning
  • 1 kvist rosmarin, finhakket
  • 150 g sjokolade
  • Til garnering (kan sløyfes):
  • 150 g mørk sjokolade
  • Ev. kakepynt
TIPS


Ingenting er som en hjemmelaget gave. Pakk inn noen av disse deilige trøflene i litt cellofan, skriv en personlig hilsen og gi det bort til noen du vil glede.




Litt smør, blandet med honning, mørk sjokolade og en kvast rosmarin er hemmeligheten bak disse utrolig lekre trøflene. Det skal vanskelig la seg gjøre å bare ta én! Røren trenger å hvile i kjøleskapet en god stund før den kan skjæres i biter og serveres.

1. Smelt smør og honning, bland godt. Ta det av varmen og tilsett den finhakkede rosmarinen. Hell den varme røren gjennom en sil over sjokoladen og rør til alt er smeltet.

2. Hell røren over i en form kledd med bakepapir. Legg formen i kjøleskapet en god stund fram til røren er stivnet. Deretter skjærer du trøffelen i passende biter. Dryss gjerne over litt flaksalt.

3. Hvis du ønsker kan du smelte 150 g mørk sjokolade og dyppe bitene i. La de dryppe av seg på rist. Dryss på ev. pynt før sjokoladen har stivnet.

 

Kilde: TINE Mediebank

VISSTE DU AT

Erstatt sukker


du kan erstatte 1 spiseskje sukker med 2 teskjeder sukker i oppskrifter?