Filtrer i våre oppskrifter

Rugboller

  • Bakevarer
  • 115 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl lettmelk
  • 5 dl vann
  • 25 g gjær
  • 1 ss salt
  • 2 ss honning
  • 10 dl hvetemel
  • 2,5 dl rugmel

  • Til utbaking:
  • 1 dl hvetemel
TIPS


Ved all gjærbakst vil melmengden være omtrentelig og det er viktig å begynne med minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.




Herlige rugboller på et fat på lunsjbordet, eller påsmurt med favorittpålegget i nistepakken. Disse "sunne" bollene kan du imponere med til til helgen.

1. Sett ovnen på 220 °C. Denne oppskriften gir 12 - 15 boller. Rist havregrynene i en tørr panne et par minutter, til de blir gylne.

2. Varm melk og vann til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, honning, mel og 1 dl ristede havregryn. Rør deigen sammen. Sett den til heving under plast på et lunt sted i ca. 1 1/2 time.

3. Hell deigen ut på et meldrysset bord og form deigen til avlange boller. Deigen skal være luftig og lett.

4. Legg bollene på bakepapir på stekeplaten og dryss over resten av havregrynene.

5. Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

 

Kilde: TINE Mediebank

VISSTE DU AT


Honning er et rent naturprodukt, helt uten tilsetninger?