Filtrer i våre oppskrifter

Saftig gulrotkake

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • 12 biter PORSJONER
  • Du trenger:
  • 3 stk egg
  • 200 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss fint revet sitronskall
  • 1 dl olje
  • 300 g revet gulrot
  • 150 g rosiner

  • Glasur:
  • 125 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ss sitronsaft



Kaken er ekstra saftig, smaker nydelig og har god holdbarhet.

1. Pisk egg og sukker luftig. Bland med kanel, bakepulver og vaniljesukker. Rør melblandingen i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.

2. Smør en form 24 cm i diameter. Tilsett røren og stek kaken ved 180 grader C i ca 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt.

3. Avkjøl kaken på rist.

4. Rør sammen ingrediensene til glasuren i en food processor og smør den utover den avkjølte kaken. Pynt med sitronstrimler.

 

Kilde: www.frukt.no

 

VISSTE DU AT


Rundt en tredjedel av maten vi spiser er avhengig av biene?