Filtrer i våre oppskrifter

Sjokoladefudge

  • Konfekt
  • 20-40 MIN
  • 45 biter PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1,5 dl melk
  • 350 g melis
  • 100 g sukker
  • 150 g meierismør
  • 100 g kokesjokolade, grovhakket
  • 1/2 dl honning
  • 150 g marsmallows, oppdelte
  • 100 g valnøttkjerner, hakket



Lag sjokoladefudge til jul eller påske til stor glede for både liten og stor!

1. Varm melken forsiktig sammen med melis og sukker i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet.

2. Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk, ca 12 minutter.

3. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt.

4. Tilsett marshmallows og valnøtter. Hell massen i en firkantet form, 20x20 cm, dekket med bakepapir.

5. Avkjøl litt, marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett den kjølig og skjær den i biter.

 

Kile: www.melk.no

 

VISSTE DU AT


Biene forteller hverandre hvor det er nektar å finne og hvor langt unna den er ved å danse?