Filtrer i våre oppskrifter

Sjokoladefudge

  • Konfekt
  • 60 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1,5 dl TINE helmelk
  • 350 g melis
  • 100 g sukker
  • 150 g TINE smør
  • 100 g mørk kokesjokolade, grovhakket
  • 1/2 dl honning
  • 150 g oppdelte marshmallows
  • 100 g hakkede valnøtter
TIPS


Smakfull juletrepynt:
Pakk inn én og én bit i litt cellofan. Med en bit hyssing eller vakkert silkebånd kan du feste disse deilige sjokoladefudgebitene på juletreet.




En uslåelig kombinasjon av grovhakket sjokolade, marshmallows og valnøtter. Nydelig! Unn deg selv deilig, hjemmelaget sjokoladefudge eller gi bort noen biter smakfull gave til en du synes fortjener det.

1. Denne oppskriften gir ca 45 biter.

2. Varm melken forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet. Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk. Det tar ca 12 minutter.

3. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Tilsett marshmallows og valnøtter. Hell massen i en firkantet form, 20 x 20 cm, dekket med bakepapir.

4. Avkjøle blandingen litt. Marker så firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.

 

Kilde: tine.no

VISSTE DU AT


Dronningen kan leve i mange år, mens arbeidsbiene bare lever i 28-35 dager i innsamlingsperioden?