Filtrer i våre oppskrifter

Stekt laks med sprø grønnsaker

  • Hovedretter
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 800 g Salmalaks
  • 200 g aspargesbønner
  • 50 g reddiker
  • 4 neper
  • 600 g eggnudler
  • 1 dl Kikkoman soyasaus
  • 2 ss honning
  • Litt salt og pepper
  • 3 ss solsikkeolje til steking
  • 1 ss smør



Enkle retter med wokede grønnsaker er en flott måte å nyte høstens beste råvarer på. Laks er blitt stadig mer populært, men har du testet den i woken? Bruk sesongens grønnsaker, eller dine egne favoritter, dæsj på med litt Kikkoman soyasaus, og så er det bare å invitere til bords!

1. Del fileten i fire porsjonsstykker og la de få romtemperatur mens du forbereder woken.

2. Kutt endene av aspargesbønnene og snitt i tynne ringer. Kutt reddikene i fine båter. Skrell og kutt nepene i centimeterstore firkanter. Varm opp en stekepanne med solsikkeolje. Ha i laksen og ha på salt og pepper. Stek laksen på den ene siden i ca. 3 minutter. Ha i smør. Snu laksen og stek den i ca. 30 sekunder.

3. Kok eggnudlene som anvist på pakken.

4. Varm opp en wokpanne med olje. Ha i grønnsakene når det kommer lett røyk fra pannen. Wok grønnsakene i 2-3 minutter. Kikkoman soyasaus, honning og balsamio blandes inn i grønnsakene. Sil av vannet fra nudlene og putt dem i pannen sammen med grønnsakene.

5. Bruk stekesjyen som ligger igjen i wokpannen som saus. Anrett fisken på en seng av wokgrønnsaker.

 

Kilde: Kikkoman

VISSTE DU AT


Det er hittil påvist 181 stoffer i honning, som vitaminer, mineraler og antioksidanter?