Filtrer i våre oppskrifter

Svinekjøtt i nøttesaus

  • Hovedretter
  • Over 60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 600 g indrefilet av svin
  • 1 ss olje til steking
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Marinade:
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 ts karri
  • 1 ts honning
  • Nøttesaus:
  • 1 boks peanøttsmør (350 g)
  • 1/2 dl mangochutney
  • 2 ss chilisaus
  • 1 båt finhakket hvitløk



Denne retten med svinekjøtt marinert i honning og karri er inspirert fra det fjerne Østen. Her serverer vi den med en smaksrik nøttesaus.

1. Renskjær svinefilet, og kutt den i strimler.

2. Legg strimlene i en plastpose. Bland soyasaus, olje, karri og honning til en marinade, og hell det over kjøttet. Mariner et par timer.

3. Rør peanøttsmør, mangochutney, chilisaus og hvitløk sammen i en liten kjele. Spe med vann til sausen er passe tykk. Varm sausen over svak varme.

4. Brun marinerte strimler av indrefilet i en panne med litt olje, krydre med salt og pepper.

 

Kilde: matprat.no

VISSTE DU AT


Honning inneholder stoffer som fungerer som prebiotika og øker vekst og aktivitet til de positive bakteriene i tarmen.