Filtrer i våre oppskrifter

Amerikanske pannekaker

  • Lønnesirup
  • 25 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 50 g Tine smør
  • 2,5 dl melk, gjerne hel
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt

  • Til servering:
  • 1 dl lønnesirup



Hjemmelagde, amerikanske pannekaker til frokost er deilig det - men vet du, det går fint å nyte dem til middag også! Av og til må man kunne unne seg noe ekstra godt. Og det er akkurat det disse tykke, små pannekakene er. Ekstra gode!

1. Smelt smøret og hell deretter i melken. Så visper du i eggene.

2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt og trutt.

3. La pannekakerøren stå og svelle i ca 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.

4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (dvs ca 1,5 - 2 ss per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.

5. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller tallerken. Hell over lønnesirup.

 

Kilde: Tine Mediebank

VISSTE DU AT


Honning er et rent naturprodukt, helt uten tilsetninger?