Filtrer i våre oppskrifter

Asiatisk kalkunbiff med fruktsaus

  • Hovedretter
  • 20-40 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 stk kalkunbiff (eller filet skjært i 2 cm tykke skiver)
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 ss rapsolje
  • salt og kvernet pepper
  • Fruktsaus:
  • 3 stk appelsin
  • 1 ts frisk revet ingefær
  • 1/4 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss flytende honning
  • 1/2 stk mango i biter
  • 1 ss frisk finhakket persille
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
TIPS


Får du ikke tak i kinesisk femkrydderblanding kan du forsøke deg på en blanding av 1 knivsodd cayenne, stjerneanis, kanel, nellik og eventuelt fennikel.




Hvis du er vant til å servere Waldorfsalat til kalkun har du allerede erfaring med at frukt og kalkun er en god match. Men har du servert fruktsaus til kalkunbiffen? Det bør du prøve!

1. Bland maizenna med salt og pepper. Dryss over kalkunbiffene og rist av.

2. Stek biffene i rapsolje i 4-5 minutter på hver side. Ta biffene ut og hold dem varme.

3. Tilsett saft av to appelsiner (ca. 1 1/2 dl), ingefær, honning og krydder. Kok forsiktig opp. Bland resten av maizennamelet med 1-2 ss kaldt vann og ha det i sausen til det tykner. Smak til. Ha i en liten klatt smør til slutt.

4. Legg kalkunbiffer, appelsinbåter og mangobiter i sausen og la alt bli varmt.

Server for eksempel med aspargesbønner og kokt ris.

 

Kilde: matprat.no

VISSTE DU AT


Det er gjennom forskning vist at honning fungerer bedre som hostedempende, sammenlignet med reseptfrie hostesafter?