Filtrer i våre oppskrifter

Bakt pastinakk med lønnesirup og sesamfrø

  • Lønnesirup
  • 40-60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1 kg pastinakk
  • 4 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss lønnesirup (eller flytende honning)
  • 1,5 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss sesamolje



Den milde, aromatiske smaken til pastinakken kommer ekstra godt fram sammen med litt lønnesirup (eller honning) og sesamfrø. Noen dråper sesamolje tilfører en deilig, nøtteaktig smak som passer godt sammen med de fleste stekte kjøttretter.

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Skrell pastinakk og del dem på langs og eventuelt i mindre biter på langs om nødvendig.

3. Legg pastinakkbiter i en ildfast form og tilsett olje og salt. Bland godt og fordel jevnt i formen. Ha på honning, se til at det kommer på alle bitene.

4. Plasser formen midt i stekeovnen og stek i 35 minutter, eller til pastinakken er mør og gyllenbrun.

Anrett pastinakken på et serveringsfat, drypp over sesamolje og dryss over sesamfrø.

 

Kilde: matprat.no

VISSTE DU AT


Forskere mener honning øker kroppens opptak av kalsium?