Filtrer i våre oppskrifter

Camembert med aprikos- og rosinkompott

  • Desserter
  • 30 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 150 g camembert
  • 1 stk egg
  • 3 ss brødrasp
  • 50 g valnøttkjerner
  • 3 ss honning

  • Aprikos- og rosinkompott:
  • 2 dl tørket aprikos
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl vann
  • 2 ss flytende honning
  • 1/2 dl portvin el. lignende





1. Vend osten først i lett sammenpisket egg, deretter i en blanding av finhakkede valnøtter og brødrasp.

2. Stek osten i smør på middelsvarme til osten får en gylden stekeskorpe. Hell over litt honning i en tynn stråle før servering.

3. Hell vann og sukker i en liten kjele og kok opp. Tilsett de øvrige ingrediensen og la det hele små koke under omrøring i ca 20 minutter til aprikosene er møre. Spe på med vann hvis væsken fordamper for raskt.

4. Kompotten serveres kald eller lun ved siden av den stekte camemberten.

 

Kilde: www.melk.no

 

 

VISSTE DU AT


Honning inneholder sporstoffer som kroppen trenger, og som du ikke finner i sukker?