Filtrer i våre oppskrifter

Couscous med laks

  • Hovedretter
  • 20-40 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 800 g laks
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 4 dl vann
  • 1/2 stk blomkål
  • 2 stk gulrot
  • 100 g brekkbønner
  • 2 dl couscous
  • olje til steking



Couscous med laks er en lett og fin middag som også passer ypperlig som lunsj i matboksen dagen etter.

1. Del laks i terninger. Skrell og hakk ingefær og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek laksebiter på høy varme i 2-3 minutter. Tilsett honning og soyasaus og la det steke videre i et par minutter. Senk varmen og ha i ingefær og hvitløk og la det steke videre i ca. 5 minutter.

2. Rens, skrell og del blomkål i små buketter, gulrot i skiver og brekkbønner i to. Kok opp vann og ha i gulrøtter og blomkål. Kok til det er nesten mørt. Legg i bønnene og kok videre i 1 minutt. Sil av kokevannet over i en annen kjele. Behold grønnsakene i kjelen og hold dem varme med lokket på.

3. Ha couscousen i kokevannet. La den svelle i 4-5 minutter.

4. Server laks med couscous og kokte grønnsaker.

 

Kilde: frukt.no

VISSTE DU AT


Biene klynger seg rundt dronningen om vinteren for å opprettholde en jevn temperatur i kuben, slik at flest mulig bier overlever?