Filtrer i våre oppskrifter

Dessertpizza med fiken og blåmuggost

med fiken og blåmuggost

  • Desserter
  • Over 60 MIN
  • 2 PORSJONER
  • Du trenger:
  • Pizzabunn:
  • 15 g fersk gjær
  • 1 ts honning
  • ca 250 g hvetemel
  • 2 ss olje

  • Topping:
  • 100 g kremost naturell
  • 2 stk frisk fiken, delt i 4
  • 2 stk nektarin, i skiver
  • 50 g blåmuggost
  • 1 ss honning
  • 2 stilker grovhakket bladpersille
TIPS

Grilling


Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".




Pizza på grillen gir en annen sjarm og smak enn ovnspizza. Lag en dessertpizza med friske sommerfrukter og deilig ost, du er garantert en fantastisk smaksopplevelse og imponerte gjester.

1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.

2. Klapp pizzadeig til ønsket størrelse. Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.Legg deigen på grillristen og la den grille i 3-4 minutter på hver side, til den er nesten gjennomstekt.

3. Smør kremost på grillet pizzabunn. Legg på fiken og nektarin, smuldre blåmuggost over. La dessertpizzaen grille på indirekte varme til blåmuggosten har smeltet, ca. 5 minutter.

4. Dryss honning og grovhakket bladpersille over rett før servering.

 

Kilde: http://www.matprat.no/

VISSTE DU AT


Legemiddelindustrien bruker sterilisert honning som tilsetning i salver og på plaster, da honning hjelper med å lege sår raskere?