Filtrer i våre oppskrifter

Eplegløgg

  • Drikker
  • 40-60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 10 stk epler i biter
  • 5 dl vann
  • 2 ss honning
  • 12 stk hel nellik
  • 1 ss frisk ingefær, revet
  • 2 stk hel kanel
  • 2 skiver sitron
  • 1 stk vaniljestang, snittet på langs



Gløgg kokt på epler er kanskje litt mer tidkrevende enn å koke gløgg fra flaske, men så godt! Julens krydder og litt sitron får koke med og sette preg på smaken.

1. Del eplene i biter. Du behøver ikke skrelle dem. Legg eplebitene over i kjele med honning og vann. Kok under lokk til eplene er møre - ca. 10 minutter.

2. Sil fra saften og tilsett alt krydderet og sitronen.

3. La gløggen koke i 30 minutter slik at krydderet kommer til sin rett.

Server eplegløggen rykende varm f.eks. til pepperkaker.

 

Kilde: http://www.frukt.no/

VISSTE DU AT


Biene forteller hverandre hvor det er nektar å finne og hvor langt unna den er ved å danse?