Filtrer i våre oppskrifter

Eplepannekaker

  • Desserter
  • 20-40 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 2 stk epler, gjerne syrlige
  • 3 stk egg
  • 1 ss honning
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts malt kanel
  • 2 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • smør til steking

  • Til servering:
  • 1 dl honning
  • 2 dl cottage cheese
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 4 skiver frisk ananas



Pannekaker med revne epler i er snadder. Her serverer vi desserten med stekt ananas i skiver, litt cottage cheese og hakkede valnøttkjerner.

1. Rasp eplene, behold gjerne skinnet på. Bland alle ingredienser og rør godt.

2. Stek pannekakene over middels varme på begge sider til de er gylne.

3. Grovhakk valnøtter. Skjær ananasen i tykke skiver og fjern den harde stilken i midten. Stek i litt smør over middels varme til ananasskivene begynner å bli myke. Bruk gjerne grillpanne, da får ananasskivene et fint grillmønster.

Server eplepannekakene rykende varme med hakkede valnøtter, grillet ananas og litt god honning over.

 

Kilde: www.frukt.no

VISSTE DU AT


Honning inneholder stoffer som fungerer som prebiotika og øker vekst og aktivitet til de positive bakteriene i tarmen.