Filtrer i våre oppskrifter

Familiens eplesvineri

  • Hovedretter
  • Over 60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 600 g renskåret svinekjøtt (flatbiff eller filet)
  • salt og pepper etter smak
  • 1 ts tørket oregano
  • 3 ss god olivenolje
  • 1 stk rød løk
  • 1 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk røde epler
  • 1 ts malt koriander
  • 2 dl rødvin
  • 1/2 dl flytende honning
  • 3 ss hvitvinseddik





1. Sett ovnen på 225 °C. Skjær kjøttet i små skiver og dryss på salt, pepper og oregano. Brun kjøttet raskt i litt olje i pannen.

2. Skrell løk og skjær i båter. Vasket purre skjæres i skiver og gulrøtter i biter. Skjær eplene i to og fjern kjernehuset og del i pene båter. Fres grønnsakene i olje i panne ca. 5 minutter.

3. Bland grønnsaker med kjøttet i en ildfast form med lokk. Dryss over salt, pepper, oregano og koriander. Bland godt.

4. Varm rødvin i en kjele med honning, eddik og olje, og hell det over formen. Legg lokket på og la formen stå nederst i ovnen. Bak kjøtt og grønnsaker i ca. 30 minutter.

5. Fres imens eplene i olje og rør dem ned i formen. Stekes ytterligere i 20-30 minutter. Rør sammen honning og eddik og drypp det over kjøtt, epler og grønnsaker.

Server den duftende blandingen direkte fra gryten.

 

Kilde: www.frukt.no

VISSTE DU AT


Det er hittil påvist 181 stoffer i honning, som vitaminer, mineraler og antioksidanter?