Filtrer i våre oppskrifter

Granola

  • Frokost
  • 30-40 MIN
  • 10 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 2 dl hasselnøtter
  • 5 dl speltflak
  • 5 dl bokhveteflak
  • 2 dl mandler
  • 1,5 dl gresskarkjerner
  • 0,75 dl honning
  • 0,75 dl vann
  • 0,75 dl mais- eller solsikkeolje
  • 1 dl tørkede bær
  • 1,5 dl rosiner
  • 2 dl ristet, høvlet kokos



Både spelt og bokhvete kan byttes ut med havregryn om ønskelig. Tørket frukt kan varieres etter smak og hva du har i skapet.

1. Sett ovnen på 175 grader varmluft

2. Legg hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir og rist dem i ca 10 minutter. Ta dem ut, avkjøl og gni bort skallet.

3. Bland gryn med grovt hakkede mandler og gresskarkjerner på et stekebrett med bakepapir.

4. Bland sammen honning, olje og vann i en skål og ringle over grynene. Bland rundt.

5. Rist blandingen i 15-20 minutter, rør noen ganger underveis.

6. Avkjøl blandingen og bland med ristede hasselnøtter, tørkede bær, rosiner og kokosflak.

VISSTE DU AT


Sverming er bienes naturlige måte å formere seg på?