Filtrer i våre oppskrifter

Grove rundstykker

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • null PORSJONER
  • Du trenger:
  • 50 g fersk gjær
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyaolje
  • 1 dl linfrø
  • 2 stk gulrot, grovrevet
  • 2 dl havregryn
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 300 g hvetemel
TIPS


I stedet for runde rundstykker, er det gøy å lage figurer, tall eller bokstaver av deigen. Stas å ha i matpakken på skolen.




Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike.

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.

2. Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.

Sett til heving i 30 minutter.

3. Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker som settes på et stekebrett med litt avstand.

4. Etterhev i 30 minutter.

5. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.

6. Avkjøl på rist.

 

Kilde: http://www.frukt.no/

I stedet for runde rundstykker, er det gøy å lage figurer, tall eller bokstaver av deigen. Stas å ha i matpakken på skolen.

VISSTE DU AT


Dronene (hannbiene) blir kastet ut av kuben når det ikke lenger er bruk for dem til parring?