Filtrer i våre oppskrifter

Grove rundstykker

  • Bakevarer
  • 120 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarfrø
  • 5 dl TINE kulturmjølk
  • 50 g gjær
  • 1/2 dl solsikkeolje
  • 2 ss honning
  • 2 ts salt
  • 1/2 dl linfrø
  • 2 dl grovt rugmel
  • 3 dl grovt speltmel
  • 6 dl sammalt hvete, fin
  • Topping:
  • litt gresskarfrø
  • litt solsikkekjerner
  • litt linfrø



Spis frokost og lunsj med ekstra god samvittighet med oppskrift på disse grove rundstykkene. Kulturmjølk gjør at rundstykker og annen bakst blir ekstra saftig og god. Forskjellige frø både inni og på toppen av rundstykkene, gir det lille ekstra. Av denne oppskriften får du ca 20 rundstykker.

1. Rist solsikke­ og gresskarfrø i en tørr og varm stekepanne under omrøring til det får en gyllen farge. Sett dette til avkjøling.
2. Varm melken til den blir fingervarm. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren løser seg opp. Deretter tilsetter du olje, honning, salt og linfrø.

3. Bland i rugmel, speltmel og hvetemel. Arbeid til en blank og smidig deig. Bland i de ristede frøene.

4. Arbeid deigen godt. Dekk deigen med plast og sett den til heving i ca 45 minutter.

5. Ta deigen opp på melet bakebord og form til lengder som deles i 20 biter. Rull til boller.

6. Sett stekeovnen på 220ºC.

7. Bland sammen gresskarfrø, solsikkefrø og linfrø. Pensle bollene med kaldt vann og dypp brødene i frøblandingen. Sett bollene på bakepapir på stekeplate og etterhev i ca 30 minutter.

8. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: tine.no

VISSTE DU AT


En kilo honning krever 40.000 flyturer for biene?