Filtrer i våre oppskrifter

Gulrot- og gresskarsuppe

  • Småretter
  • 40-60 MIN
  • 6 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 500 g gulrot
  • 1 stk løk
  • 500 g gresskar - kun kjøtt
  • 75 g smør
  • 1,2 liter vann
  • 1,2 dl hvitvin
  • 3 stk kyllingbuljongterninger
  • 1 ss flytende honning
  • 3 dl matfløte
  • salt og pepper etter smak
  • litt finhakket kruspersille



Gresskar passer veldig fint i supper, og smaker veldig godt sammen med f.eks. løk og gulrot. Server gjerne suppen i gresskarskallet, slik som vi har gjort her.

1. Skrell gulrøtter og løk og del det i biter.

2. Ta kjøttet ut av et gresskar og rens det for frø. (Dette kan være litt sølete, så bruk engangshansker). Spar på frøene - disse kan brukes. Skjær kjøttet i terninger og kjør det til puré i en foodprosessor.

3. Ha smør i en stor kjele og stek grønnsakene og gresskarpureen på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, smuldret kyllingbuljong (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig) og honning. La suppen få et oppkok. Sett deretter ned varmen til middels og la den småkoke i ca. 30 minutter eller til gulrøttene er møre.

4. Bruk en stavmikser, e.l. til suppen har en jevn og fin konsistens.

5. Tilsett fløte og la suppen småkoke videre i ca. 7 minutter.

6. Synes du suppen er for tykk, kan du tilsette mer væske.

7. Smak til suppen med salt og pepper og server den med litt finhakket kruspersille, toast eller annet godt brød til.

 

Kilde: frukt.no

VISSTE DU AT


Biene kan samle like mye nektar som sin egen vekt under en flytur?