Filtrer i våre oppskrifter

Herlig nøttebrød

  • Bakevarer
  • Over 120 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss honning
  • 5 dl fingervarmt vann
  • 1 dl melk
  • 2 ss rapsolje
  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 150 g hasselnøtter (ev. 2 dl solsikkefrø)
  • 10-10,5 dl hvetemel
  • 1 dl sesamfrø og/eller solsikkefrø til utbaking



Honning, nøtter og frø gjør dette brødet fantastisk godt. Smaker godt i matpakken og til ostefatet.

1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett honning og salt. Rør inn litt av det lunkne vannet og rør ut gjæren.

2. Tilsett resten av vannet, melk og mel og elt sammen deigen.

3. Sett deigen til heving i romtemperatur 1-1,5 time. Dekk med et klede.

4. Sett stekeovnen på 260 grader og dryss litt mel og sesam- og/eller solsikkefrø på bakebordet. From deigen til et avlangt brød.

3. Stek brødet på 260 grader i 10 minutter. Demp varmen til 180 grader og stek videre i ca 30 minutter.

6. Avkjøl på rist. 

 

Foto: TINE Mediebank

VISSTE DU AT


Forskere har gode resultater ved bruk av sterilisert honning på sår med antibiotikaresistente bakterier?