Filtrer i våre oppskrifter

Honningglasert løk

  • Salater
  • 40-60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 2 stk løk
  • 2 stk rødløk
  • 8 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1/2 stk rød paprika
  • 1/2 stk grønn paprika
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje



Bland forskjellige sorter løk og bak dem i ovn som tilbehør f.eks. til hva som helst av middag. Honningen fremhever den søtlige smaken som løken får når den stekes.

1. Rens løken. Skjær vanlig løk og rødløk i to på tvers, sjalottløk i to på langs. Hakk hvitløken. Rens paprikaene og skjær dem i brede strimler.

2. Bland alt i et ildfast fat. Dryss på en blanding av salt og pepper og drypp honning og olje over.

3. Stek grønnsakene midt i ovnen ved 200°C til de er møre - ca. 45 minutter.

 

Kilde: http://www.frukt.no/

VISSTE DU AT


Honning inneholder stoffer som fungerer som prebiotika og øker vekst og aktivitet til de positive bakteriene i tarmen.