Filtrer i våre oppskrifter

Honningkake

  • Desserter
  • 20-40 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 325 g honning
  • 90 g sukker
  • 2 stk egg
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 1/2 dl mørk rom
  • 1/2 dl kremfløte
  • 1,5 ss natron
  • 325 g hvetemel



Honningkake kan brukes både som brød og som kake. Det er et brød som lukter og smaker jul. Som kake er den nydelig med en smørkrem. Del honningkaken i tre – og smør smørkremen i mellom lagene.

1. Smelt honning og sukker sammen i en kasserolle. Avkjøl blandingen litt.

2. Visp eggene sammen med ingefær, nellik, kanel, appelsinskall, mørk rom og kremfløte. Bland honning og sukker i eggeblandingen.

3. Bland natron i melet og sikt det inn i røren. Rør deigen glatt.

4. Smør en brødform på ca. 1 liter, eller kle den innvending med bakepapir.

5. Hell røren i kaken og stek ved 165°C i 45-60 minutter. Avkjøl på rist før du skjærer i den.

Oppbevar honningkaken godt innpakket - gjerne i plast.

 

Kilde: www.brodogkorn.no

 

VISSTE DU AT


En kilo honning krever 40.000 flyturer for biene?