Filtrer i våre oppskrifter

Honningkake

  • Bakevarer
  • 75 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 egg
  • 250 g honning
  • 250 g sukker
  • 100 g Tine smør
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/4 ts malt pepper
  • 1/4 ts malt ingefær
  • 1 ts bakepulver
  • 250 g hvetemel
TIPS


Honningkake er en ypperlig gaveide. Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.




En veldig god formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning. Pynt den gjerne med litt melisglasur og server med rykende varm kaffe. Fin å bruke som julebakst.

1. Sett stekeovnen på 150 °C. Til denne oppskriften trenger du en langpanne, en kakeform (som avbildet) eller ildfast form ca. 20x25 cm.

2. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og smeltet, avkjølt smør. Bland det tørre sammen og rør det inn. Vend til slutt inn stivvispede eggehviter og hell røren i godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.

3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.

4. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.

 

Kilde: Tine Mediebank

VISSTE DU AT


Sverming er bienes naturlige måte å formere seg på?